FRI Terschelling - home genieten van wat je bereikt. Bereiken doordat je geniet.
zakelijke trainingen en coaching.
home zakelijk trainingen coaching over Fri Terschelling reacties links contact

Paardenspiegel

Marije Bijlsma werkt regelmatig samen met  Jaeike Stienstra en haar paarden. De aanleiding was de komst van tien managers naar het eiland in 2009, waar Marije een programma voor maakte. 

De 'Paardenspiegel' was gelijk een groot succes. Sindsdien hebben ze deze bijzondere workshop tientallen keren samen gegeven voor groepen van de wal en ook voor eilanders. Marije en Jaeike doen de workshop met directies, teams, leidinggevenden en medewerkers. Meestal groepsgewijs maar soms ook als onderdeel van een individueel coachingstraject bij Marije.

De bijzondere waarde is dat een ieder bepaalde patronen ontdekt in zijn/haar eigen gedrag. Mensen ervaren hun eigen pure gedrag, hun houding en hun kracht. Vaak stappen mensen over eigen grenzen heen, wat veelal een buitengewone positieve en onvergetelijke ervaring is. 

Het is voor de ervaring niet belangrijk of mensen al dan niet iets met paarden hebben. Marije en Jaeike laten de deelnemers ervaren wat hun eigen gedrag is, zoals: neem je van vaak afstand, ga je van jezelf erg snel (soms te snel) op een ander/ een paard/ een situatie af, etc. 

Tijdens de tweede ronde van de workshop kan men nog een keer oefenen met net even ander gedrag. 

De samenwerking tussen Jaeike als paardendeskundige/trainer en Marije als trainer/coach gericht o.a. op gedrag/communicatie, conflicthantering en bijbehorende effecten is voor hen beiden steeds weer prachtig en soms ontroerend om te zien. 

Training en coaching - Persoonlijke en professionele ontwikkeling